Turen gik til: Rom

Turen gik til: London

20170910_120822Så er vi nået til slutningen af dette års rejse-eventyr! Vi slutter i en by jeg kender godt.. Nemlig London! Det har været en fantastisk hektisk sommer, og hvilken bedre måde at slutte af på, end ved at tage til min anden hjemby i det dejlige efterårsvejr. Lige siden jeg var der for første gang for næsten 4 år siden har jeg vidst at der er 2 steder jeg gerne vil bo i verden. Aarhus eller London.
Min dejlige søster deler heldigvis min passion for byen! Vi er begge helt forelskede i stemningen og energien man finder der. Så det stod på en hyggelig efterårstur med hende og min søde kæreste, som aldrig havde været der før! En perfekt undskyldning for at se alle de ikoniske steder igen. London tilbyder nemlig en virkelig dynamisk byferie med lidt for alle. Kan du li’ sight-seeing er der utallige store seværdigheder. Er du mere til et hårdnakket shopping-spree, kan du shoppe sig selv og din pengepung i laser i Londons mange merchant-streets og storcentre. Og selvom du måske ikke kommer til at opleve de mest kulinariske madretter, så vil du stadig komme til at opleve en af de hyggeligste bar- og restaurant atmosfærer denne verden har at byde på. Der er ikke noget som at træde ind på en pub i England og mærke stemningen. Især hvis de viser “footie”  i tv’et!
20170910_11241320170910_11311920170910_12085520170910_122435 1505057224622Efter en lang lang shopping-dag på Oxford- og Bond Street tog vi en sight-seeing tur til fods! London er rigtig nem at komme rundt i på gåben, men man kan også sagtens tage undergrundsbanen rundt (hvis man ellers har mod på at finde rundt i det virvar af subway-net Londons undergrund gemmer på). Line havde som sagt aldrig været i London, så alt skulle ses! Big Ben er altid en seværdighed, selvom man desværre er i gang med at renovere det gamle klokketårn og har sat stillads op.Vi kunne dog stadig se det flotte tårn nogenlunde intakt! Og parken omkring er også rigtig hyggelig. Her kan man også se den royale kirke Westminster Abbey, som er en seværdighed i sig selv.
Turen ned gennem Hyde Park er også helt fantastisk! Der sker altid noget, og denne gang var der BBC-radio festival (altså mange mennesker og høj live-musik), hvilket var fedt at opleve!
Når man går gennem parkerne i London er det klart at mærke Storbritanniens store krigshistorie. Man kommer sjældent 500 meter uden at se et flot monument til ære for de faldne, eller til ære for en speciel alliance. Man føler sig altid som en del af historien når man går gennem dem.

20170910_113851150505659412620170910_13082920170910_131242Vi skulle selvfølgelig også forbi Buckingham Palace! Sammen med resten af Londons turister.. Men selvom der er mange mennesker er det altid sjovt alligevel! Paladset ligger i flotte omgivelser, og vi var endda så heldige at komme i tide til det ikoniske vagtskifte, som nærmest er et helt optog! Lidt a la det man finder på Christiansborg, bare vildere!
Efter Big Ben kan man gå ned forbi Themsen og se London Eye. Hvis man har mod, tid og penge til at komme derop, leverer London Eye den mest fantastiske udsigt over hele byen. Med sine 135 meter kan man snildt se det hele! En rundtur tager omkring 30 minutter, så man har masser af tid til at suge det hele ind.

20170910_13245220170910_133439Efter turen omkring Themsen kan man passende gå op omkring byen igen og se Trafalgar Square, som byder på en storslået plads ude foran nationalgalleriet. Endnu et hot-spot i Londons byliv, hvor der altid er gang i den med gadekunstnere og optrædener! Herfra kan man gå til Leicester Square, som er mindst lige så aktiv. Denne gang stod der en af de vildeste beat-boxere jeg i mit liv har hørt! Hver eneste gang jeg går gennem Londons gader og hører alle de dygtige kunstnere er alt jeg kan tænke:
“Hvad laver du her?? Du burde jo rejse verden rundt og optræde med en pladekontrakt!”
Men jeg er nu altid glad for at de er der. De er med til at levere den energi som gaderne giver.
Efter Leicester Square når man til Picadilly Circus, og så er man tilbage på Oxfords street i shopping-hjertet af London! Og ja.. Vi tog da lige en tur til..

20170909_12244620170909_12380220170910_203709Som sagt er der få steder så hyggelige som en engelsk pub.. Alle er velkomne, og man kan altid mærke den imødekommende stemning. Men man skal heller ikke glemme at London er en af største kulturbyer i Europa, og den byder i den grad også på meget mere international og fancy mad. Der er noget for enhver smag, og vi prøvede lidt af hvert. Men der er nu ikke noget der slår en kold Ale på en lokal pub.. Og det fik vi!
Jeg håber I har nydt at høre om vores lille weekend-tur! Hvis I ikke har været i London vil jeg helt klart anbefale jer at prøve det. Energien er bare noget man skal mærke, og det tager ingen tid at komme derover! 1 time og 4o minutter i fly, så lander man i Stansted Airport lige uden for London. Og hvis man er ude i nogenlunde god tid (måske et par måneder eller 3 forinden turen), kan man virkelig finde nogle vilde tilbud! Vi fik vores billetter for 400,- tur/retur stykket. Det er næsten det halve af hvad os aarhusianere giver for at komme til København tur/retur med tog!
Jeg lover jer at I ikke vil blive skuffede!

Det var alt for nu! Ha’ det godt til næste gang..
#SES

   

Vær den første til at kommentere!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen gik til: Rom