Få bugt med krumryggen!

Turen går til: Istanbul

istanbul
*Indlægget indeholder reklame-links*

Så folkens.. Det er blevet tid til en ny kategori på bloggen. Nemlig rejser! Jeg har en hel del rejser planlagt henover sommeren/efteråret:
1. Istanbul, Tyrkiet
2. Hamburg, Tyskland
3. Budapest, Ungarn
4. Rom, Italien
Det bliver de vildeste oplevelser, og I skal selvfølgelig med på hver og en! Derudover vil jeg også gerne lave et indlæg pr. rejse inden jeg tager afsted. Nærmest som en “intro” til turene, så jeg selv kan få researchet lidt og I får et indblik i hvad I kan se frem til på bloggen! Den første tur går altså til Istanbul i juli. Jeg har aldrig været i Tyrkiet, men jeg glæder mig sindsygt meget! Man finder ikke mange byer i Europa med så meget historie som Istanbul..
Byen startede som en græsk koloni ved navn Byzans omkring 667 f.kr. og siden da har der været en del udskiftning i den kære by.. I år 328 blev byen gjort til romerrigets hovedstad af Konstantin den Store, under navnet Konstantinopel eller “Konstantins by” som det betyder. Konstatinopel var eftertragtet af mange men var praktisk talt uindtagelig. Selv vikingerne ankom i det 9. og 10. århundrede og døbte Konstatinopel Miklagård! Efter mere end 1.000 år som Romerrigets hovedstad lykkedes det endelig nogen at trænge igennem Konstatinopels murer. Tyrkerne og det daværende Osmanniske Rige lykkedes i at overtage byen og derved nedbryde den sidste tilbageværende del af Romerriget. Byen blev først gendøbt Istanbul i 1900-tallet og er ikke længere Tyrkiets hovedstad.
istanbul-2
På grund af denne turbulente fortid er Istanbul en af de mest historiske byer man kan finde! Fyldt med moskeer, borge, tunneller, metroer, basarer og alt muligt andet. Men samtidig er der også virkelig gode shopping-muligheder, så jeg ender nok desværre med at skulle prioritere lidt.. 50% shopping, 50% sight-seeing og 110% afslapning..
En af de mere kendte seværdigheder i Istanbul er Den Blå Moske, som kan ses på alle billederne i dette indlæg. Rent ud sagt et arkitektonisk mesterværk der skal opleves! Jeg håber ikke jeg keder nogle af de yngre læsere nu, men det er sådan noget man kommer til at sætte pris på når man bliver lidt ældre! Uden at lyde alt for gammel..
En anden stor seværdighed i Istanbul er Grand Bazaar, som er et af verdens største og ældste handels-markeder! Det siger sig selv at der er mange kulinariske oplevelser at tage hul på i en by som Istanbul, og denne bazar er et virkelig godt udgangspunkt!
Noget andet helt specielt ved byen er at den er delt op i to, for den ligger faktisk både i Europa og Asien! Bospurus-strædet er strædet som adskiller Europa og Lille-Asien, og dette går lige igennem Istanbul! Så man kan faktisk stå i 2 verdensdele på samme tide lige på midten 😉

Så jeg tror altså ikke vi kommer til at kede os! (Hvem er “vi”, spørger I? Ja det finder I ud af senere 😉 )
Jeg tror dog heller ikke at vi kommer til at sove dårligt! Vi skal nemlig bo på et lækkert 5-stjernet hotel ved navn Wyndham Grand Hotel lige ned til marinaen i den asiatiske del! I kan finde billeder (og booke) gennem linket, men jeg tager selvfølgelig også en masse lækre billeder når vi er dernede!
Alt i alt glæder jeg mig sindsygt meget til den her tur og til at dele den med jer! Det bliver min første rejse som “blogger”, så det bliver virkelig lækkert at rende rundt med kameraet 24/7 og bare turiste den for vildt..
Jeg håber at I vil tage godt imod denne nye kategori på bloggen! Rejser er i hvert fald altid spændende, og jeg håber at jeg kan vise jer nogle af de flotteste steder i verden med tiden! Og hvis nogen har noget input ift. disse rejser, så skiv endelig en kommentar! Hvis nogen for eksempel har været i Istanbul, ville det da være rart med lidt erfarne forslag!
Det var alt for nu..
Ha’ det godt til næste gang
#SES

3 kommentarer

 • Ria

  Hej Anders! Fedt at I skal til Istanbul, det er en fed by!
  Jeg kan anbefale at I besøger Aya Sofia (den er efter min mening flottere end Den Blå moske).
  Vi var også mange andre steder, men jeg kan simpelthen bare ikke huske hvad stederne hedder.. Men hvis du aldrig har været i Tyrkiet før, synes jeg helt klart du skal smage deres “Pide” – det er tyrkisk pizza og en slags specialitet. Men stort set al deres mad er rigtig godt! 🙂 De har også noget, som hedder Raki, det er også særlig tyrkisk og en slags brændevin – smager forfærdeligt, men er meget tyrkisk. De drikker jo ikke alkohol, meeeen der kommer ofte Raki på bordet fordi man siger, at det er medicin 😛 Rigtig god tur! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonas

  Du laver mega gode blogs. Læser dem hver gang de kommer:)
  Instagram jonasvarnke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonas

  Kan du ikke lave en youtube kanal hvor du vlogger😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få bugt med krumryggen!