Lækre sneaks fra Freewalk.dk! *Rabatkode*

Hvad brænder du for?

denim-shirt

Hverdagen går hurtigt.. Så skal man lige nå det ene, derefter det andet og så skal man også lige huske det tredje.. Før man ved af det er der gået endnu en uge, og man har egentlig ikke nået de ting man gerne ville for sig selv. Men det er lige meget, for vi når det bare næste uge, ikke?
Nej det gør vi ikke. Ikke hvis vi ikke tager os tid til det og lærer at prioritere. Jeg er selv blevet fanget i den slynge flere gange end jeg kan tælle efterhånden. Men jo flere muligheder jeg misser og i takt med at jeg sætter flere mål for mig selv, jo bedre bliver jeg til at tage den tid til mig selv. Både i arbejdslivet og privaten. Men det er svært, det forstår jeg godt! Man har folk man ikke vil skuffe og man har ting der bare skal gøres.. Men ingen af disse ting er noget værd, hvis man ikke selv har det godt. Og hvordan får man det så godt? Man bliver simpelthen nødt til at finde tid til hvad der betyder noget. Det er forskelligt for alle.
For det første kan det være svært overhovedet at finde ud af hvad det er man brænder for! Den eneste måde man finder ud af at dette er at mærke efter – hvad er det første du tænker på, hvis du spørger dig selv: “Hvis jeg kunne bruge min tid på lige det jeg havde lyst til, hvad ville det så være?”

636311805557245150_afterlight_editEt populært udtryk siger “I’m working for the weekend”, som helt essentielt betyder at man arbejder for at give sig selv muligheden for at lave det man egentlig har lyst til når man har fri. Men hvad så? Arbejder du dig selv i laser 5 dage om ugen for at kunne gøre hvad du vil de resterende dage? Hvad nu hvis man fyldte sin hverdag med det man rent faktisk havde lyst til at lave? Her snakker jeg ikke om at hoppe på kontanthjælpen og dase den dag ud og dag ind, men om rent faktisk at fylde sin hverdag med noget konstruktivt man brænder for. Der er så mange mennesker derude som aldrig får skabt de ting for sig selv som de gerne vil. Hovedsageligt fordi de ikke tør tage springet. Det tør ikke sætte deres trygge hverdag på spil for at realisere deres drøm.

De tænker: “Jeg har det jo egentlig meget fint. Jeg tjener det jeg skal og lever fornuftigt. Så må det andet komme senere“.

Men hvornår er “senere”? Lige pludselig bliver senere til aldrig. Lige pludselig har man ansvar og personer der afhænger af en. Man har børn og et huslån der skal passes. Så det er bare med at springe ud i det mens man kan! Og nu ved jeg godt at jeg er meget generaliserende i dette eksempel, men lur mig om der ikke sidder nogen derude med disse tanker lige nu..

white-teeLes Brown er en amerikansk forfatter og motivational speaker. Jeg glemmer aldrig hans nok mest berømte citat:

The graveyard is the richest place on earth, because it is here You will find all the hopes and dreams that were never fulfilled. The books that were never written, the songs that were never sung, the inventions that were never shared, the cures that were never discovered. All because someone was too afraid to take the first step, keep with the problem, or determined to carry out there dream”

Dette skræmte mig helt vildt. At tænke på alle de ting som aldrig er blevet til.. Fordi nogen ikke turde tage det første skridt. Alle de ting som verden er gået glip af. Jeg er blevet enig med mig selv at det ikke skal ske for mig i hvert fald! Og jeg håber virkelig at I vil tænke over det samme. Her snakker jeg især til de yngre læsere: tag en chance! Når I først ved hvad I virkelig brænder for, så gør plads til det! Lav tid til det!
Måske føler man ikke at man har råd til at prøve, men det hvad nu hvis man ikke har råd til at lade vær? Man bliver nødt til at være ærlig over for sig selv. Jeg er af den overbevisning at hvis man er ærlig over for sig selv omkring hvad man vil have ud af livet, så plejer livet at levere på den ene eller anden måde. Men det kræver først og fremmest den ærlighed, som kan være rigtig svær at hive frem. Men jeg tror det kommer med tiden!

ray-banNu skal dette indlæg heller ikke lyde som en prædiken, og bestemt heller ikke som om jeg har styr på det hele, for det er langt fra tilfældet.. Og det er heller ikke sikkert at det man brænder for i dag er hvad man brænder for i morgen.
Men de seneste oplevelser jeg har gjort mig i mit liv nok bare lært mig at der virkelig ikke er tid til alt! At man bliver nødt til at hanke op i sig selv og gøre en indsats for at sætte tid af til de ting der betyder noget. Om det er ens hobby, ens passion eller en man holder af. Hvis det betyder noget SKAL der være tid til det.. For lige pludselig er der ikke mere.
Jeg håber at dette indlæg har fået jer til at tænke lidt over hvordan I bruger jeres tid, og at det også har lært jer lidt om frygt og gåpåmod! Der kommer ikke noget “perfekt øjeblik” til at tage springet. Det perfekte øjeblik er nu! Nogle gange bliver man nødt til at hoppe uden at vide hvor dybt vandet er.
Ha’ det godt til næste gang!
#SES

   

2 kommentarer

 • Hej Anders.

  Stærkt indlæg! Nu ved jeg ikke engang hvor gammel du er, men det er noget af en indsigt du har.

  Jeg går selv med tanken om jeg skal kvitte mit job, til fordel for hvad jeg brænder for.

  Og så stort tillykke med sejren i Paradise – det var velfortjent.

  //Galwis

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak 🙂 Det er jeg rigtig glad for du kunne bruge!
   Jeg er 20 år, så jeg har stadig masser af tid til at gøre mig flere erfaringer haha 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Lækre sneaks fra Freewalk.dk! *Rabatkode*